Igen i år afholder Danske Ølentusiaster De Åbne Sjællandske Mesterskaber for Håndbryggere. Tidligere har mesterskabet været afholdt af Region Nordsjælland og af Region København, og vi er glade for den venlige bistand, som vi har modtaget fra de søde, rare og venlige mennesker der.

Mesterskabet finder sted d. 7. november 2015, på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62, 4690 Haslev. Dørene åbner kl. 10:30 for publikum.

Vi har sammensat et fantastisk mesterskab, hvor der er flotte brygpræmier til de bedste bryggere fra Maltbazaren, Albryg og Hjemmebryggeren, og flotte ølpræmier til publikum fra Kongebryg og Det Lille Bryggeri. Vinderne af de to kategorier vil desuden få mulighed for at få deres opskrifter brygget på Kongebryg og Det Lille Bryggeri.

Der er to kategorier, og hver brygger kan deltage med én øl i hver kategori. Bryggerne er velkommen til at servere mere end de to øl til publikum, men kun to kan sendes til bedømmelse og deltage i Sjællandsmesterskaberne. De to kategorier er "Under 6%" og "6% og over", se under reglerne for mere information og de nærmere specifikationer.

Sjællandsmesterskaberne afholdes efter Danske Øldommeres nye stilartsdefinitioner 2015. Hvis en deltager har brygget en øl i henhold til den tidligere stilartsdefinition (2011) bedes dette angivet i kommentaren under tilmeldingen, så vil dette blive taget i betragtning.

Hovedpræmierne er, at vinderen af hver kategori vil få tilbud om at få brygget et bryggeris fortolking af den vindende opskrift. I kategorien under 6% har Kongebryg fra Næstved tilbudt at brygge øllen, og i kategorien 6% og over har Det Lille Bryggeri fra Ringsted tilbudt at brygge øllen.

Det er vigtigt at forstå, at de batches øl, der bliver brygget kommercielt, tilhører det bryggende bryggeri. Den vindende brygger vinder æren af at blive nævnt på etiketten, glæden over at vide, at der er en øl på markedet med håndbryggerens navn på, og muligheden for eventuelt få lov til at være med til at brygge sin øl på et professionalt bryggeri.

Der ud over vil der være flotte brygpræmier til første, anden, og trediepladsen i hver kategori.

Der vil blive trukket lod om lækre ølpriser blandt det publikum, der har indleveret en stemmeseddel, og som er til stede ved overrækelsen kl. 16:00 til 17:00.

Kontakt:
Har du spørgsmål i forbindelse med SM i Håndbryg 2015, er du meget velkommen til at kontakte formanden for styregruppen:

Regionsformand
Henning Palm

Tlf: 28 83 30 94

En velbrygget øl skal være et lille kunstværk der nydes i et kort tidsrum, hvorefter den blot er en kærlig erindring om en fantastisk oplevelse. Etiketten skal være starten på oplevelsen, og forberede sindet, inden det møder farven, skummet, aromaen, smagen, duften og følelsen i munden, i svælget, i maven. Alkoholen skal ikke bedøve, men komplementere oplevelsen med en behagelig summen, et lille sus.

– Grainart