Håndbrygger ved SM i Håndbryg 2015

En masse invitationer er udsendt til kendte amatørhåndbryggere, nogle har tilmeldt sig, men vi har plads til mange flere endnu.

Du behøver ikke at være medlem af Danske Ølentusiaster for at stille op, du bestemmer selv det antal øl, du har lyst til at medbringe og hvilken ølmængde, du tager med. Dog kan du kun tilmelde en øl pr. kategori til bedømmelse (se reglerne). Der skal være en liter øl til dommerne af hver øl du medbringer til bedømmelse.

Har du derfor lyst til at stille op som håndbrygger, skal du bare tilmelde dig på vores on-line tilmeldingsblanket. Mesterskabet finder sted d. 7. november 2015, i Store Sal, på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62, 4690 Haslev. Dørene åbner kl. 09:30 for håndbryggere så de kan nå at stille op publikum bliver lukket ind kl. 10:30.

Det er os en stor glæde, at vi nu kan oplyse, at ikke færre end 20 stande vil blive bemandet til SM i Håndbryg 2015. To af standene står Danske Ølentusiaster for, nemlig den ene ved indgangen, hvor vi modtager betaling, og den anden, hvor vi uddeler en masse informationsmateriale om vores dejlige forening.

Ved ankomsten til Haslev Bibliotek vil frivillige være behjælpelige med at hente udstyr ind, sætte bordene og udstyret op, og om nødvendigt slutte el til. Ved afslutningen af SM hjælper vi naturligvis også med at få grejet ud igen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår er jeg tilmeldt SM i håndbryg?
Når du har modtaget en endelig bekræftelse på din tilmelding pr. e-mail.
Hvornår kan jeg komme ind?
Vi åbner salen kl. 9:30. På det tidspunkt er vi der og hjælper håndbryggerne ind med deres grej, så vi forventer, at de kan være klar til publikum ankommer kl. 10:30.
Hvor mange gæster regner I med, at der kommer til arrangementet?
Tidligere år har der været ca. 100 gæster, vi håber på omkring det samme antal eller flere.
Får man 5 kr. pr. smagsprøve, som man udskænker?
Ja - de øvrige år er der afregnet 5 kr. pr. smagsprøve - direkte mellem udstiller og gæst. Vi har forståelse for, at nogle øl er dyrere end andre - derfor bestemmer du størrelsen på smagsprøven. Normalt forventes 10 cl. pr. smagsprøve.
Husk at tage byttepenge med, og overvej at modtage MobilePay.
Koster det noget at deltage?
Nej det er gratis for håndbryggere og deres medhjælpere at deltage, men vi vil blive glade for et par flasker øl, som en del af gave/løn til vore dommere.
Er det i orden at medbringe en, som kan hjælpe til med at skænke øllet?
Selvfølgelig må du da tage én medhjælper med. Ellers har du jo ikke mulighed for at smage dine kollegers øl - SM er en fantastisk mulighed for at udveksle erfaringer og få ideer til nye øl. På grund af den begrænsede plads ved standene, må vi begrænse antallet af medhjælpere til en pr. stand.
Skal man selv stå for at medbringe glas eller vil disse blive udleveret?
Når publikum, udstillere og deres medhjælpere, dommerne, sponsorerne, pressen og de frivillige ankommer vil de få udleveret et smageglas sammen med deres indgangsbånd. Dette smageglas skal de bruge til alle smagningerne og de må tage det med hjem bagefter.
Vil der blive stillet køleskabe til rådighed eller skal man selv medbringe dette?
Vi har desværre ikke mulighed for at stille køleskabe til rådighed. I udstillingslokalet vil der være stik i hver side, men du må selv medbringe fordelerdåser og forlængerledninger. Vi vil have en elektriker til stede der kan sikre at vi ikke overbelaster systemerne, og som kan hjælpe til.
Skal øllet leveres i bestemte flaskestørrelser?
Nej da, alle flasker, gryder, fustager o.s.v. gælder. Du skal bare selv fjerne alle tomme flasker. Kommer du med dit øl i fustager, vil vi hente øllet til dommerne i kander.
Hvornår slutter SM?
Fra kl. 16 til kl. 17 indsamler vi de sidste stemmesedler og regner med at kunne have uddelt priserne inden kl. 17, hvor vi forventer, at håndbryggerne begynder at tage deres grej ned, således at alle kan forlade Haslev Bibliotek senest kl. 18.