Reglerne for SM i Håndbryg 2015

7. november 2015, kl. 10:00, på Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62, 4690 Haslev. Prisoverrækkelsen forventes at finde sted samme dag kl. 16-17.

Mesterskaberne er åbne, dvs. at bryggere fra hele landet kan deltage. Øllet vil blive bedømt af eksaminerede dommere fra Danske Øldommere (www.oeldommer.dk 2015) efter Danske Øldommeres nye stilartsdefinitioner 2015. Hvis en deltager har brygget en øl i henhold til den tidligere stilartsdefinition (2011) bedes dette angivet i kommentaren under tilmeldingen, så vil dette blive taget i betragtning.

De deltagende øl vil blive bedømt i en af to kategorier, og hver deltagende brygger kan stille op med én øl i hver kategori:

Under 6%:
Øllets stilart skal angives i henhold til Danske Øldommeres stilartdefinition, og have en alkoholprocent på under 6%vol (ABV). Øllet vil blive bedømt i forhold til den angivne stilart (f.eks.: 1D - Tysk Pilsner).

6% og over:
Øllets stilart skal angives i henhold til Danske Øldommeres stilartdefinition, og have en alkoholprocent på over 6%vol (ABV). Øllet vil blive bedømt i forhold til den angivne stilart (f.eks.: 6A - Engelsk IPA).

Der er allerede åbnet for tilmelding på denne side, tilmeldingsfristen er d. 24. oktober 2015. Når bryggeren har tilmeldt sig, vil vi øjeblikkelig sende en mail med en kvittering for tilmeldingen, og når vi har gennemgået tilmeldingen, vil der komme yderligere en mail, der bekræfter at bryggeren er tilmeldt.

På et tidspunkt, under mesterskabet, vil dommernes hjælpere komme til bryggeren og bede om øl til bedømmelse. Vi forventer at bryggeren stiller 1 liter øl til rådighed, enten i form af flaskeøl, eller skænket i en, af medhjælperen medbragt, kande.

Når dommerne har bedømt alle øllene, ca. kl. 16:00, vil vinderne blive annonceret. Der vil være første, anden og tredieplads i hver af de to kategorier. Bedømmelsesarkene for hver øl vil blive udleveret, eller tilsendt bryggeren for hver øl der deltager.

Ud over det officielle mesterskab, vil der være en publikumspris i hver kategori. Publikum vil stemme på én øl i hver kategori, og den øl der modtager flest stemmer i hver kategori, vinder publikumsprisen.