Året i øl

Der er mange gode grunde til at man gennem tiden har brygget bestemte øltyper på bestemte tider af året. De fleste af disse grunde gælder ikke længere, blandt andet fordi vi har adgang til køling, meget høj kvalitet malte og perfekte opbevaringsmetoder. Derfor kan vi nu frit vælge hvornår vi brygger og drikker vores øl.  Personligt foretrækker jeg dog lette og kolde øl når det er varmt om sommeren, og de kraftige portere, stout og juleøl om vinteren. Denne side er udelukkende tænkt som inspiration til hvad man kan vælge at brygge næste gang. Det er mit bud på hvordan et ølår kunne planlægges:

Sommerens øltyper (brygges juni, juli og august)
Brown ales
Dunkelweizen
English Pale Ale
Høstfest specials
Weizenbock
Efterårets øl (brygges september, oktober og november)
Altbier
Barleywine (men de brygges til vinteren næste år)
Juleøl
Porter
Rauchbier
Scotch ale
Skibsøl
Stout
Vinterhvedeøl
Vintervarmere
Vinterens øl (brygges december, januar og februar)
Belgiske Witte
Blonde ales
Bock, maibock og dobbelbock
Frugtøl
Hvedeøl, Weizen og hefeweizen
India Pale Ale
Irske ales og irske stouts
Saison
Schwartzbier
Forårets øltyper (brygges i marts, april og maj)
Cream ale
Frugt og hvede øl
Hyldeblomstøl
Kölsch
Lyngblomstøl
Märzen/Oktoberfest
Pilsner
Saison
Sommer ales
Steam Beer og California Common
Stærke juleøl
Weizen