en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne opskrift giver lækre saftige frikadeller, der er lige velegnet med stuvet eller gammeldags hvidkål eller som en lun frokostret. Dette er en sønderjydsk opskrift, der rasp i stedet for mel, og derfor bliver frikadellerne saftigere og lækrere.
Ingredienser:
½ kg kalvefars
|
½ kg svinefars
|
1½ spsk hakket løg
|
2 spsk. rasp
|
1 æg
|
½ tsk salt
|
½ tsk allehånde
|
½ tsk peber
|
1 dl danskvand
|
olie til stegning
|
Fremgangsmåde:
Hæld alle ingredienser i en skål og mix dem med en håndmixer i ca. 3 minutter. Dette kan gøres med en træske, men så skal væsken blandes med ægget og langsomt blandes i kødet og løget. Lad blandingen hvile i køleskabet i mere end 15 minutter.
Opvarm olien i en stegepande. Brug en spiseske til at forme frikadellerne. Dyp skeen i den varme olie og form frikadellerne til en pæn rund form. Placér frikadellerne i panden og skru ned, når panden er fyldt. Frikadellerne skal stege i ca. 4-5 minutter på hver side. Hæv temperaturen i en kort tid ,efter at frikadellerne er blevet vendt.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved