en opskrift fra www.rogilds.dk
Denne dej starter som gratin eller vandbakkelse. Lav en stor portion melboller og frys ned.
Ingredienser:
65 g smør
|
250 ml vand (2½dl)
|
125 g mel
|
3 mellemstore æg
|
salt
|
Fremgangsmåde:
Kom fedtstof og vand i en gryde og bring det i kog. Kom melet i på en gang og rør opbagningen sammen, til den er blank og slipper gryde og ske. Tag gryden fra varmen og afkøl dejen lidt. Pisk æggene sammen og rør dem i lidt efter lidt. Smag til med salt.
Kom dejen i en bollesprøjte eller brug en teske til at forme bollerne med. Kog melbollerne i letsaltet vand i 5-6 minutter, lad dem koge op et par gange, og tag dem så op med en hulske på en stor tallerken med en omvendt lille tallerken på , så ligger bollerne ikke og svømmer i vand. Kan fryses, men bedst på en plade enkeltvis. Når de er frosne, kan de nedfryses i poser.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved