en opskrift fra www.rogilds.dk
Dejen er lavet med kvark og giver dermed brødet mere krumme og længere holdbarhed.
Ingredienser:
50 g gær
|
2½ dl lunkent vand
|
200 g kvark
|
3 spsk olie
|
2 tsk salt
|
2 dl knækkede hvedkerner
|
130 g fuldkornsmel
|
420 g hvedemel
|
drys:
|
æg
|
knækkede hvedkerner
|
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt kvark, olie, salt og kerner. Bland fuldkornsmel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt , til dejen er blød og slipper hænderne. Ælt godt igennem, gerne 15 minutter. Stil den til hævning i 1 time.
Ælt dejen igennem igen og form det til et aflangt brød, der efterhæver 15 minutter. Rids brødet med en skarp kniv, pensl det med æg, pisket sammen med 1 spsk vand, og drys kernerne over.
Bag brødet i ovnen ved 225 grader i ca ½ time.
Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved