Blommesyltetøj

en opskrift fra www.rogilds.dk

Dette er en klassisk aromatisk blommesyltetøj med frugt der er kogt godt ud og derfor er egnet til at smøre på et stykke franskbrød.

Ingredienser:

1 kg victoriablommer
1 citron
50 ml vand
100 ml whiskey
500 g sukker (syltesukker hvis tykkere konsistens ønskes)

Fremgangsmåde:

Skær blommerne i halve og tag stenene ud. Gem ca. halvdelen af stenen til kogningen. Skær ctronen i skiver. Put blommer, citronskiver, sukker, vand, whiskey og halvdelen af blommestenene i en mellemstor kasserolle, og bring langsomt i kog under låg. Lad simre i 30 minutter. Tag låget af, og lad simre i endnu 30 minutter. Rør en gang i mellem.

Skum syltetøjet, fjern blommesten og citronskaller. Tilsæt evnt. konserveringsmiddel og hæld på Atamonskyllede glas og lad afkøle.

Copyright 2009-2020, Rogilds. All rights reserved