Skinkeculotte Med Grønsager

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne ret er en dejlig spise, dels er kødet lækkert, dels smager det godt sammen med grønsager og hasselbackkartofler.

Ingredienser:

1 kg skinkeculotte
salt, peber
1 tsk rosmarin
1 fintsnittet gulerod
½ fintsnittet selleri
1 skivet løg
1 laurbærblad
300 ml bouillon (3dl)
10 mellemstore kartofler

Fremgangsmåde:

Gnid culotten med salt, peber og rosmarin. Læg grønsagerne i et ovnfast fad sammen med laurbærbladet. Læg culotten ovenpå og hæld bouillonen ved. Steg culotten ved 160 grader i ca 1 time. Lad den trække under stanniol i mindst et kvarter. Hæld væsken fra fadet i en gryde. Bring det i kog og jævn det med maizena.

Samtidigt laves hasselbackkartofler i ovnen. Skær 10 skrællede mellemstore kartofler ca 2/3 igennem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad og pensl dem med smeltet smør. Drys salt på og steg dem sammen med kødet.

Server culotten sammen med grønsagerne, saucen og hasselbackkartoflerne

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved