Nemme Burgerboller

en opskrift fra www.rogilds.dk

Disse boller kan man variere med forskellige former som fyld og blive grundstenen i et lækkert måltid.

Ingredienser:

50 g smør
400 ml mælk (4dl)
100 ml yoghurt (1dl)
25 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
60 g hakkede solsikkerkerner
ca 700 g mel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt yoghurten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til flade boller (ca. 9 cm i diameter). Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med solsikkekerner. Bag burgerbollerne midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved