en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette er en lækker og spicy suppe som man kan vælge at lave let og simpel, eller spændende, knasende og fyldig ved at tilsætte ris, avocado og/eller tortilla chips.
Ingredienser:
1 spsk. olivenolie
|
1 mellemstort løg
|
2 fed hvidløg
|
1 dåse hakkede flåede tomater
|
1½ l kyllingbouillon
|
1 pocheret kyllingebryst uden skind
|
1-2 chipotle chili (eller en frisk chili)
|
1 dåse skyllede kikærter
|
1 avocado i tern (kan udelades)
|
250 g kogt ris (kan udelades)
|
½ pose knuste tortilla chips (kan udelades)
|
citronskiver til pynt (og lækker smag)
|
Fremgangsmåde:
Varm olien i en tykbundet kasserolle og sautér løg og hvidløg indtil de er bløde. Tilsæt tomat, og lad simre i 5 minutter. Hæld blandingen over i en skål, hæld bouillonen i kasserollen og bring til koge-punktet. Skær det pocherede kyllingebryst i tern (25 minutter i vand lige under kogepunktet) og tilsæt bouillonen. Tilsæt de sauterede løg og tomat, peber, chilli og kikærter. Skru ned for temperaturen, og lad simre i 10 minutter. Tilsæt ekstra bouillon hvis nødvendigt.
Hvis en fyldig suppe ønskes, tilsættes avocado, ris og/eller knuste tortilla chips. Servér rygende varm, pyntet med citronskiver.
Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved