Farseret Lammebov

en opskrift fra www.rogilds.dk

En god lille steg af udbenet lammebov med lækkert fyld. Den kan serveres med bagte kartofler, grønne bønner og en god sauce af skyen.

Ingredienser:

1 kg lammebov
salt. Peber
smør/ olie
200 ml hvidvin
1 ds hakkede tomater

Fars:
2 skiver franskbrød
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 hårdkogt æg
150 g kogt skinke
3 kyllingelevere
1 bdt persille
esdragon
basilikum

Fremgangsmåde:

Udben lammeboven og bred den ud i en aflang firkant. Udblød brødskiverne i vin og tryk dem af. Rør brødet sammen med hakket løg, knust hvidløg, hakket æg, hakket skinke, blendet lever, klippede krydderurter, salt og peber. Bred farsen i et tykt lag over den udbenede lammebov, rul den sammen og sy med bomuldsgarn tæt for åbningen. Gnid md salt og peber. Brun stegen i halvt smør, halvt olie, dæmp varmen og hæld vin ved. Steg ca 1 time under låg, vend stegen ofte.

Serveres med fløde/ostekartofler.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved