Lammegryde

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er risen kogt med i gryderetten, men den kan også serveres som tilbehør i stedet for. Så skal der mindre væske ved. Der kan bruges kalvekød i stedet for lam.

Ingredienser:

2 store løg
2 spsk smør
400 g lammekød
salt, peber, paprika
200 ml løse ris
½ l bouillon
2 gulerødder
1 ps frosne ærter
200 g bønnespirer

Fremgangsmåde:

Hak pillede løg groft og skær lammekødet i tern. Svits begge dele i smør , evt af flere gange. Drys krydderier på og rør risen i gryden. Tilsæt varm bouillon og kvarte, skrællede gulerødder. Læg låg på gryden og lad den simre i ca. 30 minutter, eller til kødet er mørt. Hæld frosne ærter i og kog et par minutter. Vend bønnespirer i gryden, og varm kort igennem, så spirerne stadig er sprøde og smag til med krydderier.

Pynt gryderetten med tomatsnitter og groft klippet brøndkarse og server med groft brød til.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved