Fransk Hvidløgssuppe

en opskrift fra www.rogilds.dk

Det lyder som voldsomt megen hvidløg, men husk på at når man rister hvidløg i ovnen på denne måde, bliver den sød og aromatisk, og mister helt det skarpe man kender fra rå hvidløg. Denne opskrift er perfekt til at holde vampyrene fra døren, hvis man har den slags udyr i kvarteret. Den er under alle omstændigheder lækker på en kold og våd senefterårs eller vinteraften.

Ingredienser:

4 hele hvidløg (1 pr. person)
1 l kyllinge eller grønsagsbouillon
200 ml god olivenolie
3 spsk. mel
et par kviste timian
100 g tynde asiatiske nudler
2-3 spsk. friskhakket persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°C. Skær hvidløgen halvt over på tværs af fedene, men efterlad skrællen på. Hæld olivenolie i et ovnfast fad, så det er ca. ½ cm dybt. Læg hvidløgene i med skæresiden nedaf. Sæt fadet i ovnen i ca. en time, indtil de er bløde. Fjern skallerne, det bør være nemt på de halve der er fra den nederste del af hvidløget.

Hæld hvidløgsfedene i en gryde. Hæld melet i fadet så det kan opsuge olvenolien og alt den dejlige hvidløgssmag. Skrab melet ned i gryden til hvidløgsfedene og mas det hele med en kartoffelmoser. Når det hele er mast og blandet godt sammen, tændes under gryden, og det simre i et par minutter under omrøring. Pas på det ikke brænder på. Hæld bouillonen på lidt af gangen mens der røres, indtil du har en tyk jævn suppe. Tilsæt de friske timiankviste, og lad det simre i 20 minutter under låg.

Bræk de asiatiske nudler i små stykker (1-2 cm), og tilsæt suppen. Lad den simre videre indtil nudlerne er nok. Serveres i opvarmede tallerkner med et drys persille på hver, og med lækkert hvidløgsbrød eller prøv de lækre ostetrekanter til.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved