en opskrift fra www.rogilds.dk
En enkelt bid af disse lækre scones bekræfter at luksus kommer i små pakker. De er velegnet som drinksnacks eller som en ekstra lækkerbid til kraftige supper. Denne opskrift rækker til 32 scones.
Varianter: Erstat dilden med purløg
Ingredienser:
6½ dl mel
|
2 spsk. sukker
|
2 tsk. bagepulver
|
1 tsk. salt
|
¼ tsk. natron
|
10 spsk. iskoldt smør skåret i tern
|
2½ dl revet mellemlagret 45% ost
|
¾ dl hakket dild
|
2½ dl kærnemælk
|
2 spsk. koldt vand
|
1 æg til pensling
|
1 spsk. vand til pensling
|
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190°C, og bred bagepapir ud over en plade. Hæld mel, sukker, bagepulver, salt og natron i en skål. Smulr smørre i så smørklumperne er lidt mindre end en ært. bland ost og dild i, derefter kærnemælk og 2 spsk. vand. Ælt dejen forsigtigt indtil ingridienserne lige er blandet godt sammen.
Hæld dejen ud på et melet bord og pres til en 20 cm kvadrat. Skær ud i 5 cm store kvadrater, derefter skær dem halvt over til trekanter. Sæt trekanterne på pladen med 2-3 cms afstand. Pisk æg og en spsk. vand sammen med en gaffel og børst æg på trekanterne. Bag indtil gyldne, ca. 25 minutter.
Copyright 2009-2022, Rogilds. All rights reserved