Karameliserede Løg

en opskrift fra www.rogilds.dk

Karameliserede løg er et lækkert tilbehør til stegt kød, som pynt på et stykke smørrebrød eller som fyld på en hjemmelavet pizza.

Ingredienser:

6 store løg i skiver
1 spsk. sukker
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
2 spsk. cognac
salt

Fremgangsmåde:

Hæld olie i en sautérpande, og tilsæt smørret. Når smørret er sydet af tilsættes løg, sukker, salt og en kvist timian. Rør godt rundt så sukkeret fordeles, og dæk med et låg og lad simre ved svag varme i 20 minutter - rør rundt en gang i mellem. Tag låget af og fortsæt med at sautére i 15 minutter mens der røres ofte, indtil løgende er gyldenbrune.

Kog panden af med cognac indtil al væske er fordampet. Løgene kan holde sig i op til en uge i køleskabet i en lufttæt beholder, eller en månedstid i fryseren.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved