en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker salat der udnytter den naturlige sødme i kogte rødbeder sammen med det bitre i kommen-vinaigretten. Meget lækker sammen med de tunge vinterretter, eller som en anderledes frokostret, f.eks. i mellemdagene..
Ingredienser:
500 g vaskede rødbeder
|
150 g finthakket fennikel
|
½ finthakket savoykål
|
dressing:
|
1 tsk. dijonsennep
|
3 spsk. æblecidereddike
|
1 dl olivenolie
|
2 spsk. æblejuice
|
1 tsk. kommenfrø, ristede og stødt
|
salt
|
Fremgangsmåde:
Kog rødbederne møre i letsaltet vand, ca. 35-40 minutter. Lad dem køle lidt af og fjern så skindet med fingrene. Brug eventuelt handsker så den kraftige farve ikke sætter sig på hænderne. Skær rødbederne i både.
Pisk olie, eddike, æblejuice, sennep, kommen og salt sammen i en skål. Bland kål og fennikel med halvdelen af dressingen så de er godt dækket. Bland rødbederne med resten af dressingen i en anden skål så det ikke farver de andre ingredienser. Servér salaten direkte på individuelle tallerkner, og placér rødbederne ovenpå.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved