en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er den lækreste leverpostej jeg nogensinde har smagt. Jeg bager en masse hver 6-7. uge, og smider dem i fryseren. Når der er to-tre stykker tilbage får jeg det at vide med det samme, så min familie er sikker på at vi har en ny portion inden vi løber tør.
Ingredienser:
1 kg hakket lever (kalv eller svin)
|
500 g hakket spæk
|
100 g smør
|
150 g mel
|
1 l mælk
|
2 dl fløde
|
4 æg
|
1 stort revet eller grofthakket løg
|
2 fed hakket hvidløg
|
1 tsk. stødt allehånde
|
1 tsk. stødt nellike
|
2 tsk. tørret salvie
|
3 tsk. salt
|
4 tsk. friskkværnet peber
|
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°C. Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt melet og lad det bage af i et par minutter under omrøring. Tilsæt mælk og fløde lidt af gangen under omrøring så man ender med en smuk tyk opbagning. Tag gryden af varmen og tilsæt spækket og rør det ud. Tilsæt æg, revet løg, hvidløg og krydderier. Tilsæt lever og rør det ud. Hæld levermassen i forme (jeg bruger relativt små engangsforme, så kan jeg tage passende portioner ud af fryseren ad gangen). Læg et stykke bacon hen over hver leverpostej (kan udelades). Bag leverpostejen i en time i vandbad.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved