en opskrift fra www.rogilds.dk
Dette er en lækker og frisk sauce der kan bruges til f.eks. kylling eller ovnbagte fiskeretter. Jeg udviklede den her for nyligt til en middag der virkelig lykkedes. En Hvidløgskylling i rotisseriet, polenta, grønne ærter, og så med denne sauce til. En moderne klassiker...
Ingredienser:
5 dl Kyllingefond (eller grønsags)
|
50 g smør
|
1½ spsk. mel
|
½ dl fløde
|
reven skal af en citron
|
saften af 1 citron
|
salt og peber
|
evnt. en knivspids gurkemeje for farve
|
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i gryden, bag det af med melet og tilsæt bouillonen lidt ad gangen, mens der piskes mellem hver gang. Fortsæt indtil saucen har den rigtige konsistens. Tilsæt fløden og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt citronskal og den friskpressede citronsaft.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved