en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er opskriften på en lækker forårsagtig græsk suppe der udnytter at de grønne aspargeser er lige om hjørnet. Kyllingen kan være resterne af en grilkylling, eller bare lidt overlår eller bryst der er pocheret i 20 minutter og derefter kølet ned.
Ingredienser:
1 l Kyllingbouillon
|
½ l vand
|
4 hakkede fed hvidløg
|
1½ dl ris
|
120 g snittede friske grønne asparges
|
250 g kold tilberedt kylling revet i mundrette stykker
|
2 store sammenpiskede æg
|
60 ml friskpresset citronsaft
|
1 tsk. frisk eller tørret dild
|
¼ tsk. havsalt
|
¼ tsk. friskkværnet hvid peber
|
tynde citronskiver til serveting
|
Fremgangsmåde:
Bland bouillon, vand og hvidløg i en gryde af passende størrelse og bring i kog ved middelvarme. Tilsæt risen og reducér varmen så det lige simre. Lad suppen simre i 15 minutter, mens der røres ind i mellem. Tilsæt asparges og lad blandingen simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt kyllingen og lad simre indtil kyllingen er varmet godt igennem.
Pisk æg og citronsaft sammen i en skål. Pisk langsomt 3 dl af den varme suppe i æggeblandingen indtil den er jævn og lækker. Rør æggeblandingen i suppen og varm forsigtigt op under konstant omrøring. Den må IKKE koge, så går det galt.
Smag suppen til med dild, salt og peber. Serveres straks med friske skiver citron.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved