Indisk Blomkålssuppe

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker og fyldig suppe der får sin karakter fra de indisk inspirerede krydderier og den bløde kokosmælk. Den ville være fortræffelig med et spændende indisk fladbrød.

Ingredienser:

2 spsk. olie
1 hakket løg
2 hakkede chilier
2 fed hakkede hvidløg
2 tsk. finthakket ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ tsk. gurkemeje
8 dl grønsags eller kyllingbouillon
1 dåse kokosmælk
300 g kartofler, skåret i tern
300 g blomkål i buketter
salt og peber
saften af ½ citron
hakket koriander eller persille

Fremgangsmåde:

Opvarm olien i en gryde over en ikke for høj varme. Svits løg, chilli, hvidløg og ingefær i en fire minutters tid. Tilsæt stødt spidskommen, stødt koriander og gurkemeje og rør i et halvt minut til krydderierne afgiver en aromatisk duft. Tilsæt bouillon, kokosmælk, kartofler og blomkålog bring i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i et kvarters tid til grønsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender til den er jævn og tyk. Varm op igen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Servér med finthakket koriander eller persille.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved