en opskrift fra www.rogilds.dk
Oksesteg lavet af den billige del af oksen. Det tager længere tid at lave den, men smagen er vidunderlig.
Ingredienser:
1 kg oksetyksteg
|
½ kg løg
|
25 g smør
|
1 tsk mel
|
3 spsk persille
|
1 fed hvidløg
|
3 spsk olivenolie
|
3 spsk hvidvinseddike
|
3 ansjoser
|
Salt
|
Peber
|
Fremgangsmåde:
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Læg den lagvis med kødet i en ovnfast gryde med låg- det øverste lag skal være løg. Bland smør og mel sammen og fordel det i små klumper over løgene, læg et smurt bagepapir over gryden, før låget lægges på. Sæt gryden i ovnen ved 150 grader (300F) i ca 2 timer.
Blend persille med hvidløg, olivenolie, vineddike, ansjoser, salt og peber, pas på med salt for ansjoser er salte. Fordel det over retten, læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen i ca 1 time. Server retten med drys af persille, råstegte kartofler og stuvet spinat
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved