Kylling i Stegeso

en opskrift fra www.rogilds.dk

En stegeso bliver bedre og bedre med alderen. Min er efterhånden 30 år gammel og har lavet et utal af lækre middage. Jeg har lovet en af mine trofaste læsere at sætte nogle retter på der bruger en stegeso. Så her er en nem klassiker der udnytter alt det stegesoen er god til.

Ingredienser:

1 hel kylling
6 kartofler
4 gulerødder
2 mellemstore løg
6 fed hvidløg
4 spsk. hakket rosmarin
2 spsk. smør
1 dl hvidvin
olivenolie
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lad stegesoen stå i blød i en 15 minutters tid. Rens kyllingen, skær ekstra skin og fedt fra, og drys indersiden med salt og peber. Hvis man har energien bliver kyllingen ekstra saftig og lækker hvis man presser lidt hvidløgssmør ind under skindet på brystet.

Læg kyllingen i bunden af den gennemvædede stegeso. Stænk olivenolien over kyllingen og drys med salt, peber, rosemaring og presset hvidløg. Skær alle grønsagerne ud i 2½-3 cm stykker, og bred ud over retten. Drys grønsagerne med salt, peber, rosmarin og presset hvidløg. Tilsæt smørret og 1 dl vin og læg låget på. Placér stegesoen i en kold ovn, tænd ovnen på 200°C og lad retten stege i 1½ time.

Tage grønsagerne op og holde dem varme. Hæld væsken over i en skål. Sæt stegesoen tilbage i ovnen uden låg, og lad kyllingen brune i en 10 minutters tid. Imens brug saften fra kyllingen til at lave en sauce.

Servér kylling, grønsager og sauce sammen med et lækkert stykke brød, som for eksempel mit lækre surdejsbrød.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved