Lionbar Is

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en lækker og simpel opskrift på en hjemmelavet is der vil bringe lykke i ethvert hjem med børn. Isen bør spises med det samme, hvis den gemmes for længe i fryseren bliver Lionbarstykkerne meget hårde at bide i.

Ingredienser:

4 40g Lionbar
2 store æg (pasteuriserede er nok en god idé)
1½ dl sukker
5 dl piskefløde
2½ dl sødmælk
2 tsk. vanilliesukker

Fremgangsmåde:

Skær Lionbarene i 1½ cm store stykker med en skarp kniv (af erfaring: pas på fingrene). Læg Lionbarstykkerne i en skål, dæk dem til, og stil dem i køleskabet så de er godt kolde når de skal bruges.

Hæld æggene i en skål og pisk dem til de er skummende og luftfyldte (1-2 minutter). Brug gerne pasteuriserede æg da denne opskrift ikke varmer ismassen op før brug. Derefter piskes sukkeret i til det er helt opløst. Hæld mælk, fløde og vanillesukker i og bland det rigtigt godt.

Hæld ismassen i den startede ismaskine, og frys den ifølge maskinens manual. Når der er ca. 2 minutter tilbage inden isen er færdig, blandes Lionbarstykkerne i. Lad maskinen køre isen færdig. Man kan eventuelt lige lade isen stå i 15-45 minutter i fryseren.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved