en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker silkeblød vintersuppe der tager mindre end en time at få på bordet. Suppen kan serveres i en del forskellige variationer, med creme fraise, med purløg, med bacon, med blødstegte løg eller porreringe.
Ingredienser:
30 g smør
|
600 g porre i store stykker
|
500 g kartofter i små tern
|
1 stort løg
|
3 fed hvidløg
|
12 dl hønsebouillon
|
½ dl fløde
|
1 dl mælk
|
1 tsk. sød chili eller paprika
|
salt og peber
|
Fremgangsmåde:
Smelt smør i en gryde og tilsæt porre, kartofler, løg og hvidløg. Vend det godt rundt i smørret, og lad blandingen simre under låg ved svag varme i ca. 10 minutter. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog og lad den simre i ca. 15 minutter indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender. Tilsæt mælk, fløde og sød chilli eller paprika. Smag til med salt og peber.
Til anretningen kan man sautere fintsnittede porre eller løg i smør og sprødstege lidt bacon. Servér evnt. med en klat creme fraise, lidt purløg og et godt stykke brød
Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved