Fars Kartoffelsalat

en opskrift fra www.rogilds.dk

Kartoffelsalat er mange ting, men her er opskriften jeg har arbejdet på de sidste mange år. Den er ikke for fed, har en vidunderlig løg hvidløgsbalance, og er lige så lækker med både frikadeller, grillmad og med fisk.

Ingredienser:

1 kg små kartofler
2½ dl tyrkisk youghurt
3 spsk. mayonaise
1 lille løg i små tern
2 fed hvidløg
2-3 forårsløg i tynde skiver
1 spsk. sød chili
1-2 tsk. oregano
½ dl hakket persille
½ dl hakket purløg
2 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne til de er lige møre (små nye kartofler skal ikke have meget mere end 10 minutter), og lad dem køle helt af til stuetemperatur. Bland dressingen og lad den hvile i et kvarters tid. Skær kartoflerne i grove skiver (1 cm brede) og vend dem i dressingen. Servér den indenfor en halv time efter den er rørt sammen.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved