en opskrift fra www.rogilds.dk
Vildtkød er nogenlunde nemt at komme til hvis man kender en jæger. Her er en lækker opskrift der kan bruges med mindre lødige stykker kød fra det meste vildt. Her har jeg brugt elg der er fantastisk lækker kød med en god og karakteristisk smag.
Ingredienser:
1 kg vildtsmåkød i 1 cm tern
|
250 g bacon i tern
|
2 hakkede løg
|
2-3 gulerødder i tern
|
2 bladselleristænger i tern
|
5 fed finthakket hvidløg
|
200 g champignon
|
200 g opblødte tørrede svampe
|
2 dl rødvin
|
5 dl bouillon
|
1 dl piskefløde
|
5 laurbærblade
|
15 knuste enebær
|
2 tsk tørret timian
|
salt & peber
|
Fremgangsmåde:
Steg bacon på en pande til det er sprødt og fedtet er smeltet. Hæld den stegte bacon over i en stor tykbundet gryde. Brun vildtkødet på alle sider i baconfedtet, lidt af gangen så pandens temperaturen ikke falder for meget. Læg vildtkødet i gryden efterhånden som det er brunet. Svits løget på panden indtil det er glasagtigt, ikke brunet, og hæld i gryden. Svits gulerødder, bladselleri kort på panden og kog den af med vinen i et par minutter. Hæld blandingen over kødet, tilsæt bouillon, fløde og vand nok til at dække køddet med et par cm. Tilsæt laurbærblade, timian og enebær. Smag til med salt og peber og lad gryden simre meget stille i 2-3 timer.
Servér med en god kartoffelmos og f.eks. rosenkål.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved