Bagekartoffelsuppe

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker og fyldig suppe med masser af lækre ingredienser. Skallerne fra de bagte kartofler kan nemt bruges som en lækker forret, med lidt hvidløgssmør og måske en lille salat til.

Ingredienser:

4 store bagekartofler
4 skiver håndskåret bacon
2 hakkede løg
2 stilke hakkede bladselleri
2 hakkede gulerødder
6 fed presset hvidløg
1 dl mel
1 liter kyllingebuillon
2 dl vand
1 dl piskefløde
1 spsk dijonsennep
300 g brocolli
200 g røger skinke
250 g revet mozarella
4 snittede forårsløg (som pynt)

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen til 200°C og bag kartoflerne som normalt i 1-1½ time. Når kartoflerne er kølige nok, skæres de i halve, og indholdet skrabes ud og hakkes groft. Steg baconen sprød og sæt på fedtopsugende papir.

Sautér løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg over middel varme, indtil løgene er klare. Rør melet i og lad simre i et minuts tid. Bland buillon, vand, fløde og sennep i og bring til kogepunktet. Tilsæt kartoffelindmad, brocolli og skinke og lad suppen simre i en 5-10 minutters tid. Tilsæt ¾ af osten, lad den smelte og rør den godt ind i suppen. Smag til med salt og peber.

Servér rygende varm drysset med resten af osten, bacon og de hakkede forårsløg.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved