Brugtmalts Banankage

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker måde at bruge sit brugte malt efter ølbrygningen. Bare lidt brugt malt, to velmodne bananer og en håndfuld nødder så kan man lave denne søde belønning for en velgennemført brygdag.

Ingredienser:

2 dl tætpakket brugt malt
125 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
75 g blødt smør
150 g sukker (1½ dl)
2 overmodne moste bananer
2 sammenrørte æg
1 dl hakkede valnødder

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°C. Si hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt salt og sæt til side. Pisk smør og sukker sammen til en homogen masse, så sukkeret er opløst. Tilsæt æg og de moste bananer og bland dem godt. Rør mel og malt i af to eller tre gange, indtil dejen igen er homogen. Vend de hakkede nødder i og hælt i en velsmurt form. Bag i 35-40 minutter, og lad den køle af til stuetemperatur før den skæres.

Copyright 2009-2020, Rogilds. All rights reserved