Asiatiske Kyllingelår

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker og smagfuld asiatisk inspireret ret, der er godt krydret, men samtidig med en sødme der tæmmer vildskaben lidt.

Ingredienser:

1 dl riseddike (eller anden mild eddike)
5 spsk honning
¾ dl soyasauce
½ dl ristet sesamolie (eller vindruekerneolie)
3 spsk asiatisk chili/hvidløgssauce
6-8 fed presset hvidløg
8 kyllingelår (over, under eller begge)
3 hakkede forårsløg
3 dl kyllingebouillon

Fremgangsmåde:

Pisk eddike, honning, soyasauce, sesamolie, chili/hvidløg sauce, hvidløg og lidt salt i en kasserolle til det er homogen. Varm den evnt. lidt op for at smelte honningen. Hæld halvdelen af marinaden i en plastikpose, og tilsæt kyllingestykkerne. Luk posen og ryst marinaden godt rundt. Lad kyllingen hvile i køleskabet i en times tid.

Tænd for ovnen på 200°C. Bring resten af marinaden i kog og lad den simre under omrøring i en 3-5 minutter, så den reduceres lidt og bliver lettere klistret. Tag kyllingestykkerne ud af posen og læg dem i et ildfast fad. Pensel kyllingestykkerne med marinaden fra kasserollen. Sæt fadet i ovnen og lad dem bage i ca. 60 minutter. Der pensles med marinade hvart 10-ende minut.

Lad kyllingestykkerne hvile i en 10 minutters tid før servering. Mens de hviler spædes resten af marinaden op med 3 dl kyllinge bouillon, og saucen i kog i 1-2 minutter. Servér kyllingestykkerne med ris, marinadesaucen, og drysset med de hakkede forårsløg.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved