Crumpets

en opskrift fra www.rogilds.dk

Lige siden vi kom hjem fra England har vi savnet de lækre Crumpets vi nød på gode weekendmorgener. Her er en opskrift der giver lækre hjemmelavede Crumpets, lige til at servere, eller til at fryse og så varme op i en 120°C ovn.

Ingredienser:

5 dl mælk
260 g mel
2 tsk tørgær eller ½ pakke frisk gær
1½ tsk rørsukker
1 tsk salt
lidt olie

Fremgangsmåde:

Varm mælken langsomt op i en kasserolle, til den lige begynder at boble. Køl mælken ned til stuetemperatur. Hæld mel, sukker, salt og gær i en skål. Bruges frisk gær, kan den opløses i mælken efter den er kølet. Rør mælken i lidt efter lidt indtil dejen er helt jævn og lidt fastere end en æbleskivedej. Dæk til og lad hæve på et lunt sted 1 til 1½ time, til den bobler og er doblet i størrelse.

Tænd for ovnens gril. Sæt en pande over ved lav til mellemvarm temperatur. Placér metalringe der er 9 cm i diameter, og 4 cm høje på en pande, og fyld dem halvt med dej. Lad dem bage i onkring 15-20 minutter ved lav varme, indtil de er faste, og boblerne på overfladen er brast. Tag metalringene af, og flyt Crumpetsne over på en bageplade med bagepapir. Grill dem i ovnen i 7-10 minutter, indtil overfladen er gylden brun. Gentag indtil der ikke er mere dej tilbage.

Crumpets'ne fryser rigtigt godt, og efter frost varmes de igennem i en 120°C varm ovn.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved