Ciabatta

en opskrift fra www.rogilds.dk

Der er ikke meget der er mere lækkert end hjemmelavet italiensk brød. Ciabattabrød er en dejlig og lækker kombination af rustik elegance, fremragende smag og godt landbrød.

Ingredienser:

½ pakke gær
¾ dl lunken mælk
2½ dl lunken vand
1 spsk oliven olie
500 g biga
500 g mel
1 spsk salt

Fremgangsmåde:

Bland gæren med den lune mælk, og lad stå i 10 minutter, til den begynder at skumme. Tilsæt olie, vand og biga, og bland i en røremaskine. Bland melet og salt i og ælt i 10-15 minutter. Dejen vil være meget klistret, det skal den være. Læg et viskestykke over skålen og led dejen hæve ved stuetemperatur indtil den er fordoblet i størrelse, ca. 1¼ time.

Drys rigeligt med mel på en bordflade og hæld dejen ud. Skær den i 4 dele. Form hver til en cylinder, og pres og stræk dem ud til rekangler på 25X10 cm. Drys rigeligt mel på 4 stykker bagepapir. læg hvert stykke dej på et stykke bagepapir, og tryk dem ned jævnt med knoer eller fingerspidserne. Dejen vil nu ligne et månelandskab, men bare roligt, dejen er sej og skal nok komme op igen. Læg et fugtigt viskestykke over hvert brød og lad dem hæve lidt, men ikke fordoblet i størrelse, 1½-2 timer.

Tænd ovnen på 220°C, og læg en bagesten i hvis du har en. Drys lidt mel, eller polenta på en ny plade eller bagestenen, og vend brødet om og læg det på. Drys lidt mel eller polenta oven på brødet, og sæt dem i ovnen. Bag brødet i 20-25 minutter, spray lidt vand ud over brødet en 2-3 gange i de første 10 minutter. Læg brødene på en rist og lad køle helt ned inden de skæres.

Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved