en opskrift fra www.rogilds.dk
Her er et lækkert og fyldigt brød til bagemaskinen. Det smager fantastisk, er sundt og fylder godt i maven. Det er velegnet som suppebrød og til røget eller saltet kødpålæg.
Ingredienser:
2½ dl vand
|
½ dl youghurt eller andet surmælksprodukt
|
½ pakke gær
|
8 g salt
|
8 g sukker
|
¼ dl sesamfrø
|
¼ dl olivenolie
|
125 g rugmel (gerne groft)
|
375 g god hvedemel
|
Fremgangsmåde:
Tilsæt ingredienserne som beskrevet i manualen til din maskine. Rækkefølgen ovenfor skulle være korrekt. Sæt maskinen på mørk skorpe. Jo bedre mel man kan få fat i des bedre. Det tager mindre end 2 minutter at lave dette herlige brød, og det er perfekt som sandwich og frokostbrød.
Bagemaskineopskrifter kan sagtens bages i ovnen. Dobbel opskriften, og bland ingredienserne i din røremaskine. Sørg for at ælte dejen i mindst 10 minutter. Hæld dejen i en form og bag ved 190°C, indtil brødet er gennembagt (30-40 minutter). Det tester man ved at banke det i bunden. Hvis det lyder hult, er brødet færdigt.
Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved