Klassisk Mørbradgryde

en opskrift fra www.rogilds.dk

Her er en lækker klassisk mørbradgryde med masser af mørbrad, champignon, bacon og cocktailpølser, i en lækker fløde og paprikasauce med et lille touch af cayenne. Det bliver ikke meget bedre end det.

Ingredienser:

1 svinemørbrad
200 g cocktailpølser eller 3 gode frankfurtere
4 skiver bacon i tern
250 g champignon i skiver
1 hakket løg
1 spsk mel
1-2 spsk paprika eller sød chili
1 lille dåse tomatpuré
3 dl kalvebouillon
1 dl fløde
smør og olivenolie til stegning
salt og peber
cayennepeber efter smag

Fremgangsmåde:

Afpuds mørbraden og skær den i 2-2½ cm bøffer. Tryk bøfferne lidt flade med håndroden. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt olivenolie, og brun mørbradbøffer og pølse til de er gyldne. Tag kødet op af gryden, og svits løg og bacon i gryden. Tilsæt champignon efter et par minutter, og lad det simre ved middelvarme i en fem minutters tid.

Rør bouillon, mel, paprika, cayenne og tomatpuré sammen, og rør det ud i gryden. Læg køddet tilbage i gryden. Tilsæt evnt. mere væde hvis det er nødvendigt. Saucen skal være tyk til kartofler, og mindre tyk til f.eks. ris. Lad Mørbradgryden simre med lav varme i en 5-6 minutter, og rør så fløden i.

Smag til med salt og peber, og servér med kartofler, kartoffelmos, ris, eller med et rigtigt godt rustikt stykke brød.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved