Citron Pilau Ris

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker ris fra det nordlige Indien med alle de varme krydderier, hakkede mandler, safran og dejlig citronsaft og citronskal. Det er faktisk en ret i sig selv, men fantastisk tilbehør til de fleste indiske retter

Ingredienser:

1 spsk olie
5 kapsler kardemomme
4 nelliker
1 lille kanelstang
¼ tsk safrantråde
4 dl ris
6 dl kogende vand
¾ dl citronsaft
1 spsk sukker
25 g smør
2 tsk finthakket citronskal
2 spsk ristede mandelsplitter

Fremgangsmåde:

Opvarm olien i en stor gryde. Rist krydderierne i et minuts tid, til de frigiver en liflig duft. Tilsæt ris, og rør godt så alle riskorn er dækket af krydderblandingen.

Tilsæt det kogende vand, citronsaft og sukker og bring i kog. Dæmp varmen, og lad risen simre delvis tildækket i 10 minutter, eller til der er damphuller i risens overflade.

Sænk varmen til det mindste komfuret kan klare, og dæk risen helt til. Lad risen stå sådan i ti minutter, uden at tage låget af. Tag risen helt af komfuret, stadig helt tildækket, og lad den hvile i yderligere 10 minutter.

Nu tages låget af, og risen løsnes med en gaffel. Tilsæt smør, finthakket citronskal og splittede mandler, og servér med det samme.

Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved