Argentinsk Bøf

en opskrift fra www.rogilds.dk

En lækker og aromatisk bøf fra den argentinske køkken, med en lækker marinade og den pragtfulde argentinske Chimichurri sauce. Den oprindelige opskrift bruger oksemørbrad, men jeg foretrækker det noget mere smagfulde flank steak. Saucen kan laves dagen i forvejen og opbevares i køleskabet. Men sørg for at den serveres ved stuetemperatur.

Ingredienser:

¾ kg Flank Steak
1 dl risvinseddike eller anden mild eddike
½ dl olivenolie
1 stort finthakket løg
6-8 fed finthakket hvidløg
2 tsk tørret timian
1½ tsk tørret oregano
1½ tsk stødt koriander
1½ tsk stødt spidskommen
salt & peber

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne til marinaden sammen, og hæld den i en stor plastikpose. Tilsæt køddet, og lad det marinere i 4 timer i køleskabet. I mens blandes chimichurrien sammen, den skal helst stå i et par timer ved stuetemperatur.

Opvarm en grillstegepande, eller gør grillen klar. Tag køddet op af marinaden, og lad det dryppe lidt af. Steg så det bliver som du kan lide det, i 4-6 minutter for medium-rare, vend køddet en gang i mellem. Når det er stegt færdigt, skal det hvile i 15 minutter, pakket ind i folie.

Skær steaken i tynde skiver, på tværs af fibrene, og servér med Chimichurri saucen hældt ude over, sammen med f.eks. spanske ris, og en god salat til.

Copyright 2009-2019, Rogilds. All rights reserved