en opskrift fra www.rogilds.dk
Kartoffelmos smager lækkert til næsten alle gryderetter. Den skal laves med omhu, ellers risikere man at den bliver "lang". Her er en klassisk opskrift til omkring 6 personer, men det er som regel næsten umuligt at lave nok kartoffelmos.
Ingredienser:
2 kg melede kartofler
|
3½ dl opvarmet fløde
|
100 g smør
|
1½ tsk. salt
|
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm term. Kog møre i en gryde (15-20 minutter), dækket af 2-3 cm vand. Kom endelig ikke salt i kogevandet når målet med kartoflerne er kartoffelmos. Hæld alt vandet fra og damp dem tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller brug en håndpisker. Varm fløden i en gryde. Sæt mosen over ved svag varme. Rør smørret i og pisk til sidst den varme fløde i lidt af gangen, til mosen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og server med det samme.
Copyright 2009-2023, Rogilds. All rights reserved