Chicken Tikka Masala

en opskrift fra www.rogilds.dk

Denne lækre ret er faktisk en britisk version af en indisk klassiker, Chicken Tikka. Man kan ikke have været i byen i England til langt ud på natten, uden at have været forbi en indisk restaurant og slutte natten med en Vindaloo, eller en Chicken Tikka Masala. Dette er en relativ nem opskrift der udnytter alt det en trykkoger er god til. Ingredienslisten er lang, men der er mange ingredienser der bruges i både marinade og sauce, så det er ikke så slemt som det ser ud til.

Ingredienser:

marinade
1 dl græsk youghurt
4 fed knust hvidløg
2 tsk revet ingefær
½ tsk stødt gurkemeje
½ tsk cayennepeber
1 tsk sød chili pulver
1 tsk salt
1 tsk garam masala
½ tsk stødt spidskommen
750 g kyllingebryst i store tern

sauce
1 løg i tern
1 dåse hakkede tomater
1 gulerod i små tern
5 fed knust hvidløg
2 tsk revet ingefær
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
1 tsk salt
2 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen

og desuden
1 dl kokosmælk (alm. fløde kan bruges)
1 tsk garam masala
evnt. frisk koriander eller persille

Fremgangsmåde:

Rør marinaden sammen, og bland den godt med kyllingen. Lad kyllingen marinere i køleskabet i 1-2 timer. Når kyllingen er klar, tilsættes ingredienserne til saucen. læg kyllingen og marinaden oven på ingredienserne til saucen, men bland det ikke sammen.

Luk trykkogerens låg, og kog ved fyld tryk i 10 minutter. Quick udløs dampen. lås låget op, og tag kyllingen op af trykkogeren. Blend saucen med en stavblender, og tilsæt så kokosmælk og den sidste tsk garam masala. Tilsæt kyllingen igen, og servér drysset med persille eller frisk koriander.

Har man ikke en trykkoger, kan trykkoger delen af tilberedningen erstattes med at simre masalaen i 40-45 minutter, men ellers følger den beskrevne fremgangsmåde.

Copyright 2009-2018, Rogilds. All rights reserved