en opskrift fra www.rogilds.dk
En lækker opskrift på dej til bagemaskinen der kan bruges til pølsebrød, sandwitchbrød eller burgerboller. Det giver bløde brød, der er egnet til at fryse ned.
Ingredienser:
3 dl vand
|
1 stort æg
|
85 g smør
|
1½ spsk sukker
|
480 g brødmel
|
40 g skummetmælkspulver
|
3 spsk kartoffelmospulver
|
1½ spsk Gluten
|
2 tsk fint salt
|
2 tsk tørgær
|
1 æggeblomme til at pensle med
|
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Brug maskinen "Basic" dej program for det bedste resultat. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
Når dejen er færdigæltet i maskinen vendes dejen ud på en let melet overflade. Del dejen i 12 lige store stykker med en dejskraber. Pres dejen ud i 15 cm lange ovaler, og rul dem hårdt op på den lange side. Læg dem på bagepladen, og pres dem let flade. Dæk med et hviskestykke og lad hæve i en 30 minutters tid. Ønskes burgerboller, formes de 12 stykker til runde kugler. Tænd ovnen på 190°C
Pisk æggeblommen sammen med en spsk vand, og pensel det ud over brødenes overflade. Evnt. kan de drysses med sesamfrø eller lignende. Bag i 15-20 minutter, til de er lysebrune. Køl brødene helt ned inden de anvendes.
Copyright 2009-2021, Rogilds. All rights reserved