Karameliseret Andebryst

Udskriv opskrift

Billede af Karameliseret Andebryst fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre ret er velegnet som gæstemad, især hvis man ikke har lyst til at tilbringe ret meget tid i køkkenet. Man kan sagtens udelade karameliseringen, men den giver kødet et særpræg dine gæster vil kunne huske. Den let søde finish er perfekt med ris og grønne bønner til, eller som lækker ingrediens i en salat.

Ingredienser:

2 andebryster
2 spsk brun farin
2 tsk salt
2 tsk sød chili
2 dl rødvin
1 dl Ribena
2 tsk sukker
2 finthakkede skalotteløg

Fremgangsmåde:

Rids tern i fedtlaget på andebrysterne helt ned til køddet. Drys salt og peber på begge sider af brysterne. Tænd for en pande og lad den blive meget varm. Læg andebrysterne på panden med fedtsiden nedaf, og skru varmen ned til mellemvarme. Steg andebrysterne i 10-15 minutter, hæld noget af fedtet fra, og vend brysterne. Steg den anden side af brysterne i omkring 10 minutter. Tag brysterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter.

Mens brysterne hviler tilsættes løgene til andefedtet på panden. Lad dem simre stille og roligt i et par minutter. Hæld vin og Ribena på panden , tilsæt de to tsk sukker og lad den koge af. Lad saucen simre indtil den er reduceret til det halve. I mellemtiden blandes den brune farin og den søde chili så den er jævn. Sukkerblandingen fordeles ud over andebrysternes fedtside, brug fingrene så laget er jævnt. Tænd for ovnens gril, og når den er helt varm sættes andebrysterne på bagepapir på en bradepande og sættes under grillen i ca. et minut. Pas på for det brænder let.

Servér med f.eks. ris og kogte grønne bønner.

Denne opskrift er blevet vist 24.119 gange