Pæretærte

Udskriv opskrift

Billede af Pæretærte fra Verdens Lækreste Opskrifter

Tærten kan laves af både friske kogte pærer og henkogte pærer. Cremen kan smages til med portvin i stedet for vanillesukker. Vinen tilsættes efter, at cremen er kommet i kog, og før gryden tages af varmen. Se også vores opskrift på en god Tærtebund.

Ingredienser:

1 halvbagt tærtebund
4 modne pærer
75 g sukker
½ citron
50 g nøddekerner

Creme:
1 æg
1 æggeblomme
1 spsk maizenamel
100 ml sukkerlage
100 ml kaffefløde
1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:

Skræl og halver pærerne og fjern kernehus, stilk og blomst. Kog en sukkerlage af ca. 2 dl vand, sukker og citronsaft, læg pærerne i og damp dem halvt møre. Tag pærerne op med en hulske og gem kogelagen.

Pisk et helt æg og æggeblommen til cremen sammen med maizenamel, sukkerlage fra pærerne, fløde og vanillesukker i en tykbundet gryde. Pisk over svag varme til cremen koger småt, og bliver jævn og blank. Tag gryden af varmen og rør af og til i cremen. Bred cremen ud i den halvbagte tærtebund, skær de halve pærer i tykke både og læg dem i tærtebunden. Drys hakkede nøddekerner over og sæt tærten i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 8.117 gange