Tærten kan laves af både friske kogte pærer og henkogte pærer. Cremen kan smages til med portvin i stedet for vanillesukker. Vinen tilsættes efter, at cremen er kommet i kog, og før gryden tages af varmen. Se også vores opskrift på en god Tærtebund.
Skræl og halver pærerne og fjern kernehus, stilk og blomst. Kog en sukkerlage af ca. 2 dl vand, sukker og citronsaft, læg pærerne i og damp dem halvt møre. Tag pærerne op med en hulske og gem kogelagen.
Pisk et helt æg og æggeblommen til cremen sammen med maizenamel, sukkerlage fra pærerne, fløde og vanillesukker i en tykbundet gryde. Pisk over svag varme til cremen koger småt, og bliver jævn og blank. Tag gryden af varmen og rør af og til i cremen. Bred cremen ud i den halvbagte tærtebund, skær de halve pærer i tykke både og læg dem i tærtebunden. Drys hakkede nøddekerner over og sæt tærten i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter.