Rugboller

Udskriv opskrift

Disse boller har et højt indhold af fibre og er derfor gode til at holde maven i orden. De smager godt både med kødpålæg og til et ostebord. Desuden passer de godt som tilbehør til salater.

Ingredienser:

200 ml lunkent vand (2dl)
200 ml yoghurt (2dl)
25 g gær
1½ tsk salt
1 tsk koriander (kan udelades)
125 g rugmel
2 fintrevet gulerødder
ca 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Bland vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander og gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør.Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand. Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader (440F). Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen. Afkøles på en rist. Kan fryses.

Denne opskrift er blevet vist 13.608 gange