Kålpølser

Udskriv opskrift

Billede af Kålpølser fra Verdens Lækreste Opskrifter

I sønderjylland spiser man til nytår grønlangkål med hamburgryg, flæsk og kålpølser. Her er opskriften på, hvordan man laver pølserne.

Ingredienser:

1 kilo magert finthakket oksekød
1 kilo magert hakket svinekød (hakkes 1 gang)
2 kilo finthakket flæskekød
80 gr salt
15 gram peber
10 gram muskatnød
5 gram paprika

Fremgangsmåde:

De 3 slags fars æltes godt sammen med krydderierne. Stoppes gennem pølsehornet på kødhakke-maskinen i godt rensede svinetarme, der drejes i pæne størrelser a ca. 10-15 cm. Lad pølserne hænge sammen i en lang kæde, som hænges til tørre i 2-3 dage i et køligt rum.

Pølserne koges derefter i 20 minutter ved en vandtemp. på 78 grader. De må ikke koge, så revner skindet. Serveres til grønlangkål med en god sennep.

Du kan bruge andre krydderier, som gør pølserne stærkere. Pølserne kan evt. Ryges.

Denne opskrift er blevet vist 41.312 gange