Gratin med Linser

Udskriv opskrift

Linser mætter godt, og her er de anvendt i en gratin. Hele maden kan forberedes om formiddagen, så man kun lige skal sætte fadet i ovnen, før man spiser. Server tomatsalat til.

Ingredienser:

125 g små grønne linser
vand
salt
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
200 g champignon
salt & peber
1 tsk basilikum
½ tsk oregano
50 g ristede solsikkerkerner
200 ml cremefraiche (2dl)
100 g reven ost

Fremgangsmåde:

Skyl linserne, læg dem i blød i 2 timer, hæld vandet fra og kog dem møre i nyt rent saltet vand i ca 15-20 minutter. Lad dem dryppe af. Pil og hak løget og svits det i panden i olie med de skivede champignoner. Bland det derefter med linser, krydderier, solsikkerkerner, cremefraichen og halvdelen af den revne ost.

Kom massen i et smurt ovnfast fad, drys resten af osten på og sæt det i ovnen ved 225 grader (440F) i 25-30 minutter, til den er gylden og gennemvarm.

Denne opskrift er blevet vist 4.026 gange