Mest udskrevede
Lækkert lige nu
Nyeste opskrifter
Mest viste
Udskriv opskrift
Der er ikke noget så dejligt som en rigtig gammeldags oksekødsuppe med melboller og kødboller i. Det både varmer og smager godt. I mit barndomshjem fik vi kogte ristoppe til, kolde, pyntet med kogte gulerodsstykker.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
Kom kødet i en stor suppegryde sammen med vandet, der skal dækker kødet, og bring det langsomt i kog. Skræl gulerødder, selleri, pastinak og persillerod. Skum alle urenheder af suppen og tilsæt salt, peberkorn samt grønsagerne undtagen porrerne. Lad det hele koge ved svag varme i 2½ time. Tag grønsagerne op efter ca ½ time, eller når de er møre. Tag kødet op, når det er færdigt og hold det varmt. Skær de kogte grønsager i terninger . Skær porrerne i ringe og lad dem koge et par minutter i suppen. Kom resten af grønsager, melboller og kødboller i suppen og server den rygende varmt, helst i opvarmede tallerkner Server oksekødet med kogte kartofler og med flødepeberrodssauce.
Denne opskrift er blevet vist 6.300 gange