Gule ærter

Udskriv opskrift

Billede af Gule ærter fra Verdens Lækreste Opskrifter

Gule ærter spises i Danmark ved vintertide. Det er ikke så mange mere, der laver den fra bunden, men mange familier har stadig traditionen med at mødes omkring en god varm og lækker gang Gule ærter.

Ingredienser:

½ kg gule ærter
½ kg medisterpølse
1 kg letsaltet flæsk evt. 1 stk bacon
2 + 1 liter vand
125 gram små løg
375 gram gulerødder
½ selleri
1 persillerod
1 suppevisk
2 timiankviste

Fremgangsmåde:

Flæsket koges i 1 liter vand med urter, suppevisk (f.eks. et kaffefilter med 1 laurbærblad og, porrertop, 10 peberkorn, timian, merian) + et par kviste timian i ca. 1½ time.

Ærterne bringes i kog i de 2 liter vand. Lad det småkoge i 3/4 - 1 time, hvorefter de piskes ud med et piskeris eller blendes. Ærterne spædes med suppe fra flæsket, urterne skæres i skiver og gives et opkog i suppen sammen med løgene, hvorefter den smages til.

Serveres med flæsket og den kogte medisterpølse, rugbrød og sennep samt evt. kartofler. Gule ærter tilsmages evt. med eddike.

Denne opskrift er blevet vist 49.124 gange