Spinat-feta-løgtærte.

Udskriv opskrift

Det er så nemt at lave en tærte, især hvis man har en foodprocessor til lige at samle dejen. Den kan opbevares i fryseren og tages frem og fyldes, eller i mange tilfælde fyldes og fryses. Skal så bare opvarmes i ovnen eller microen.

Ingredienser:

dej
100 g smør
200 g grahamsmel
½ tsk salt
3-4 spsk koldt vand

fyld
200 g løg
300 g hel spinat
100 g fetaost i tern
50 g smør
250 ml cremefraiche (2½dl)
reven muskatnød
salt, peber
150 g reven ost
1 æg

Fremgangsmåde:

Smørret hakkes i melet og salt og vand tilsættes. Dejen samles hurtigt og hviler i 1 time i køleskab. Løgene svitses på panden og afkøles. Spinaten dampes, til den falder sammen og blandes i løgene. Fetaost tilsættes sammen med det piskede æg og halvdelen af den revne ost. Krydres med muskatnød, salt og peber.

Dejen hældes i en smurt tærteform, fyldet fordeles heri, og resten af osten drysses over. Bages ved 200 grader (390F) i ca 40 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 5.058 gange