Mager Tærtebund

Udskriv opskrift

De fleste tærtebunde indeholder meget fedt. Der er ofte 100 g smør i eller mere, fordi fedtet gør bunden mere sprød. Her er så en tærtebund med et meget lille fedtindhold. Også æggemassen over grønsagerne er mindre fed. God fornøjelse.

Ingredienser:

100 g mel
25 g smør
70 g kvark 5%
15 g gær
2 spsk vand
salt

Fyld:
½ kg grønsager: porrer, broccoli, persillerod o.a.
salt, peber
oregano
olie

Æggefyld:
5 æg
50 ml vand (½dl)
50 ml yoghurt (½dl)
salt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vand, rør smør og kvark sammen og ælt resten af ingredienserne sammen med dette. Rul dejen ud, så den er lidt større end tærteformen. Smør tærteformen, læg dejen i og bag den ved 200 grader ( 390F) i 10 minutter. Svits grønsagerne og smag til med krydderier, hæld dem over tærtebunden. Bland æggemassen og hæld den over. Bages færdig ved 200 grader ( 390F) i ½ time.

Denne opskrift er blevet vist 4.178 gange