Stegt Flæsk Med Persillesovs

Udskriv opskrift

Denne lækre danske klassiker tilberedes af fersk stribet flæsk. Stegt flæsk kan tilberedes både på pande og i ovnen.

Ingredienser:

3/4 kg stribet flæsk, fersk eller letsaltet
4 løg (hvis det ønskes)
25 g smør
30 g mel
ca. 400 ml mælk
salt
1 bundt persille

Fremgangsmåde:

Flæsket skrabes på sværen og skæres i ca. ½ cm tykke skiver, der bankes let og lægges på den varme stegepande, hvor det steges lysebrunt på begge sider.Varmen skal være jævn, og fedtet hældes fra efterhånden, så flæsket bliver sprødt. Det afsmeltede fedt hældes over i en skål, der kan tåle høj varme. Jo mere fedt, der smeltes fra, jo sprødere bliver flæsket. Anvendes fersk flæsk, drysses det med salt, når det bliver varmt på panden. Flæsket kan også steges i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Læg flæsket på en rist over bradepanden, så fedtet kan smelte fra. Evt. ristes løgene i fedtet.

Smørret smeltes i en gryde, melet tilsættes, og der spædes med mælken. Sovsen smages til med salt og tilsættes den hakkede persille. Umiddelbart før serveringen kan tilsættes en klat koldt smør. Persillesovsen serveres til den varme flæsk sammen med kogte kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 5.890 gange