Æbleflæsk

Udskriv opskrift

Billede af Æbleflæsk fra Verdens Lækreste Opskrifter

Æbleflæsk er en lækker lun ret, der serveres med lækkert hjemmelavet rugbrød til og en kold og dugfrisk bajer. Retten er særlig lækker om efteråret når de nye æbler er på deres bedste, og æbleflæsk kan næsten ikke undværes på julefrokostbordet.

Ingredienser:

½ - 3/4 kg stribet flæsk eller bacon
½ kg æbler
2 - 3 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

Flæsket skrabes på sværen og skæres i ca. ½ cm tykke skiver, der bankes let og lægges på den varme stegepande, hvor det steges lysebrunt på begge sider. Varmen skal være jævn, og fedtet hældes fra efterhånden, så flæsket bliver sprødt. Det afsmeltede fedt hældes over i en skål, der kan tåle høj varme. Jo mere fedt, der smeltes fra, jo sprødere bliver flæsket. Anvendes fersk flæsk, drysses det med salt, når det bliver varmt på panden.

Flæsket kan steges i ovnen ved 200°C i ca. 1 time. Læg flæsket på en rist over bradepanden, så fedtet kan smelte fra. Flæsket tages af panden og holdes varmt.

Æblerne skylles, deles i fire dele, og kernehusene fjernes. Derefter deles æblestykkerne i igen i tynde både og steges møre i fedtet fra flæsket. Der drysses sukker over over, men ikke for meget.

Ved serveringen lægges flæskeskiverne over æblerne, og der serveres rugbrød til.

Denne opskrift er blevet vist 26.106 gange